Anneke Vermaas (geboren in Rotterdam, 1952)

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest op de reclame-afdeling van een retailbedrijf ging in 2004 HET ROER OM. Ik koos voor klei!

Eerder had ik reeds vele avond-cursussen keramiek gevolgd, maar nu startte ik met de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken van het SBB te Gouda. Ik koos voor deze opleiding omdat ik graag meer kennis wilde verkrijgen van materialen, technieken, decoreren en stoken. Na 3 jaar heb ik deze opleiding afgerond, zowel draaien als handvormen. Aansluitend heb ik nog de Master Class gevolgd onder leiding van Mieke de Groot. Tijdens dit jaar wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke vormgeving en heb ik me in het bijzonder gericht op het maken van grote 'buiten'objecten.

 Door het werk van Niki de Saint Phalle en Maggi Giles ben ik in het bijzonder geïnspireerd. Mijn werk is vooral kleurrijke en vrolijk. Meestal figuratief en bij voorkeur met een knipoog. Ik hoop dan ook anderen er blij mee te kunnen maken.

Naast deze keramische activiteiten ben ik sinds 2004 bestuurslid van de Stichting Goudse Keramiek Dagen, die jaarlijks de internationale keramiekmarkt op Hemelvaartsdag en de dag erna organiseert. Voorts ben ik bestuurslid van 'Het Open Ateliér' te Nieuwerkerk aan de IJssel en treed ik soms op als docent boetseren.